"Več prostora za vode"

"Več prostora za vode"

V sklopu Noči raziskovalcev so na Morski biološki postaji v Piranu predstavili tudi publikacijo z naslovom "Več prostora za vode".

 

Društvo za ZN za Slovenijo je v sodelovanju s Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO pripravilo sklop projektov, z namenom osveščanja o pomenu upravljanja z vodnimi viri: okroglo mizo ob svetovnem dnevu voda, natečaj za mobilno informacijsko točko in publikacijo ter e-delavnico o mednarodnem letu sodelovanja na področju voda.

 

Prejšnji petek je v okviru Noči raziskovalcev na Morski biološki postaji v Piranu potekala predstavitev nove mobilne informacijske točke o vodi, ki bo služila pri osveščanju javnosti o pomenu vode kot osnovne človekove dobrine. Grafično podobo za informacijsko točko je prispevala Nika Domnik iz Pirana, študentka Fakultete za dizajn. Njen predlog grafične podobe z naslovom »Molekule« je prejel prvo nagrado na natečaju društva.

 

V sklopu Noči raziskovalcev so na Morski biološki postaji v Piranu predstavili tudi publikacijo z naslovom "Več prostora za vode". Publikacija predstavlja delovanje Unesca na področju upravljanja z vodami, mednarodno leto sodelovanja na področju voda in zagotavljanje dostopa do vode v 21. stoletju. Uvodne misli za publikacijo je prispevala priznana slovenska klimatologinja prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, predstojnica Katedre za agrometeorologijo na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani in članica Medvladnega foruma o podnebnih spremembah (Intergovernmental Panel on Climate Change).

 

 

Fotografije: Jana Mahorcic

Besedilo: Tomaz Cebela in Adriana Aralica