Konferenca "International Conference on Marine Data and Information Systems" IMDIS 2021

Konferenca "International Conference on Marine Data and Information Systems" IMDIS 2021

 

Od 12. do 14. aprila 2021 bo potekala on-line konferenca "International Conference on Marine Data and Information Systems" IMDIS 2021, na kateri sodeluje tudi Morska biološka postaja Piran Nacionalnega inštituta za biologijo. NIB-MBP je partner na projektu SeaDataCloud, ki je eden od organizatorjev omenjene konference.

 

Cilj mednarodne konference o pomorskih podatkovnih in informacijskih sistemih (IMDIS) je zagotoviti pregled obstoječih informacijskih sistemov za različne uporabnike, ki delujejo v oceanografskih vedah. Na konferenci bo predstavljen tudi napredek pri razvoju učinkovitih infrastruktur za upravljanje velikih in raznolikih podatkovnih nizov, standardov, interoperabilnih informacijskih sistemov, storitev in orodij za izobraževanje.

 

Na konferenci bodo predstavljeni različni sistemi za spletni dostop do podatkov, metapodatkov in izdelkov, komunikacijski standardi in prilagojena tehnologija za zagotovitev interoperabilnosti platform. Posamezne seje bodo osredotočene na infrastrukture, tehnologije in storitve za različne uporabnike: okoljske organe, raziskave, šole, univerze in drugo.

 

Spremljanje konference preko aplikacije Zoom bo omogočeno uporabnikom, ki so se predhodno registrirali na spletni strani https://imdis2021.seadatanet.org/register.

 

Povezava do promocijskega videa