Ocean4Biotech Marine Biotechnology Hackathon

Ocean4Biotech Marine Biotechnology Hackathon

 

Dragi kolegi/ce,

Naslednji mesec (10-11.7.21) organiziramo 48-urni hackaton s ciljem soustvarjanja znanja in širjenja naših kolaborativnih mrež v morski biotehnologiji. Vabljeni ste vsi, ne glede na položaj ali strokovno področje. Oceani so ogromni, zato so potrebna različna strokovna znanja, da jih trajnostno valoriziramo. Od biologije do pravnih aspektov. Vljudno vas prosimo, da razširite besedo med kolegi, vrstniki in študenti. Na voljo bodo nagrade in priložnosti za pisanje skupnih publikacij ter priprave na prihodnje Horizon EU (in druge) klice. To vabilo podajte kolegom, ki bi jih morda zanimalo sodelovati! Povezava za registracijo je navedena na koncu vabila.

 

Kaj in za koga je Marine Biotechnology Innovation Ecosystem (MBIE) soustvarjalni izziv?

 

Morska biotehnologija je znanost v povojih, vendar ima ogromen potencial za raziskave in inovacije. Produkti in aplikacije so zelo raznoliki in zaobjemajo produkcijo hrane, kozmetiko, farmacevtske in širše medicinske aplikacije. Uspeh in rast v prihodnosti sta odvisna od znanstvenega znanja morskega življenja in širših znanosti. Prav tako je odgovorno ravnanje z oceani in varovanje oceanov in morskega okolja del trajnostnih ciljev 14 »life below water« Združenih Narodov. Zato potrebujemo Vas in vaše ideje in znanje, da nam pomagate definirati sestavine Inovacijskega Ekosistema Morske Biotehnologije.

 

COST Action Ocean4Biotech (https://www.ocean4biotech.eu/2021/06/17/join-the-first-ever-hackathon-about-marine-biotechnology/) vas vabi, da se udeležite našega 48-urnega soustvarjalnega Hackaton izziva, da prispevate svoje znanje in inovativne ideje za identifikacijo sestavin potrebnih za izvrstnost Evropskega Inovacijskega Ekosistema Morske Biotehnologije!

 

To je soustvarjalni poziv vsem strokovnjakom morskih znanosti (biotehnologi, oceanografi, mikrobiologi, biologi, biokemiki, biofiziki, epidemiologi, biomedicinski inženirji, medicinski in klinični znanstveniki, ribiči, okoljski toksikologi), doktorskim študentom, magistrskim študentom poslovništva, start-upom, malim do srednje velikim podjetjem (SME), podjetnikom, investitorjem, oglaševalcem, strokovnjakom procesa inovacij, znanstvenim parkom, inkubatorjem, podatkovnim znanstvenikom, razvijalcem programske opreme, strokovnjakom okoljskih storitev, zakonodajalcem, strokovnjakom področja etike, strokovnjakom področja intelektualne lastnine in navdušencem za morsko okolje iz vse Evrope. Pomagajte nam soustvariti plan za definiranje pan-Evropskega Inovacijskega Ekosistema Morske Biotehnologije, da bomo pospešili inovacijo morske biotehnologije in napredovali Evropsko Modro Rast.

 

Zakaj bi se udeležili?

 

Oceani so še vedno neraziskani. Izkoriščanje naravnega potenciala oceanov je ogromna znanstvena in poslovna priložnost. Odkrili smo več kot 30.000 spojin iz morskih organizmov in jih že uporabljamo v medicini, prehranskih in drugih sektorjih. Morska biotehnologija je hitro rastoče področje Modre Rasti z ocenjenim dohodkom 1 milijardo evrov v Evropi, ki še raste.

 

Moramo prevzeti odgovornost in varovati oceane in njihove ekosisteme, obenem pa dvigniti ozaveščenost ljudi.

 

Prijavite se zdaj! http://bit.ly/O4BHack