Predavanje prof. dr. Arben Merkoçi-ja

Predavanje prof. dr. Arben Merkoçi-ja

Vljudno vabljeni na predavanje prof. dr. Arben Merkoçi-ja z naslovom »Biosenzorji na osnovi nanomaterialov: od zdravja do varnosti in zaščite«, ki bo potekalo v torek, 23. 2. 2016 ob 11:00 v sejni sobi MBP Piran.

 

 

O predavatelju:

 Arben

 

Prof. dr. Arben Merkoçi je doktoriral iz kemijskih znanosti na Univerzi v Tirani ter podoktorski študij nadaljeval v Grčiji (Univerza v Ioannini; kemija), Italiji (Univerza v Padovi; kemija), Španiji (Politehniška univerza v Barceloni; kemija) in ZDA (Državna univerza New Mexico; nanotehnologija). Trenutno je zaposlen kot profesor v okviru ICREA inštituta (Catalan Institution for Research and Advanced Studies) ter kot direktor skupine »Nanobioelektronika in biosenzorji« na Inštitutu za nanoznanost in nanotehnologijo (ICN - Institut Català de Nanociencia i Nanotecnologia) v Barceloni. Njegov strokovni in raziskovalni interes je usmerjen v bionanostrukture, nanomateriale z elektrokemijskimi lastnostmi, DNK senzorje, imunosenzorje, ogljikove nanocevke in razvoj senzorjev …

Izvleček predavanja (v angleškem jeziku) je dostopen na tej povezavi. Predavanja se lahko udeležite tudi v sredo, tj. 24. februarja 2016 v Biološkem središču, Večna pot 111, v Ljubljani, v predavalnici B5.

 

Več o predavatelju si lahko preberete na spletnih straneh:

 

http://www.icn.cat/index.php/staff-directory/staff/arben-merkoci in 

http://www.icn.cat/~bioelectronics/bio_leader.php.