Nagradni slikarski natečaj "Raziskujemo morski svet"

Nagradni slikarski natečaj "Raziskujemo morski svet"

 

Ob 50. obletnici Morske biološke postaje Piran Nacionalnega inštituta za biologijo smo slovenske osnovne šole povabili k sodelovanju na nagradnem slikarskem natečaju z naslovom Raziskujemo morski svet. Želeli smo, da nam učenci na ustvarjalen način predstavijo, kako si predstavljajo raziskave živega in neživega morskega sveta.

 

Zelo smo veseli velikega odziva na natečaj, saj je prispelo kar 227 likovnih del. Največ navdušenja so pokazali najmlajši osnovnošolci, za kategorijo od 1. do 3. razreda je namreč prispelo 98 čudovitih stvaritev. V drugi kategoriji od 4. do 6. razreda smo prešteli 78 umetnin, najstarejši osnovnošolci iz kategorije od 7. do 9. razreda pa so prispevali 51 umetniških pogledov na raziskave morja. Dela so prispela iz vseh koncev Slovenije, sodelovalo je 25 osnovnih šol. Vsem sodelujočim pa seveda njihovim mentoricam in mentorjem se iskreno zahvaljujemo.

 

Tričlanska komisija za izbor del ima sedaj težko nalogo izbrati tri najboljša dela v vsaki kategoriji.

 

Nagrajence za vse tri razpisane kategorije bomo razglasili na Morski biološki postaji ob Dnevu odprtih vrat, ki bo v petek, 7. junija 2019. Vabljeni!

 

likovni tecaj komisija na delu